پیشتازی استرالیا؛ تنزل دانشگاه های آمریکا و بریتانیا در رده بندی ها



در رده بندی 2013 تایم (Time higher Education) سه تا از دانشگاه های بریتانیا از فهرست صد دانشگاه معتبر جهان (World Reputation Rankings) خارج شدند در حالی که استرالیا همچنان به حضور خود در این فهرست ادامه می دهد. دو تا از دانشگاه های ایالات متحده که بیش از هر کشوری در این فهرست حضور دارد نیز از فهرست صدتایی خارج شدند.

رده بندی جهانی دانشگاه های معتبر (World Reputation Rankings) بخشی از نظام رده بندی منتشره توسط مؤسسه ی تایم است اما جایگزین رده بندی جهانی دانشگاه ها (Time World University Rankings) نخواهد شد.

بیشتر دانشگاه های ایالات متحده که رتبه های پایین تری نسبت به سال های قبل کسب کردند، دانشگاه های دولتی (عمومی) هستند، از جمله دانشگاه ویسکانزین-مدیسون (از رتبه ی 27 به 30)، دانشگاه کالیفرنیا-سانفرانسیسکو (از 31 به 40)، دانشگاه ماساچوست (از 39 به 42)، دانشگاه کارولینای شمالی در چَپِل هیل (از فهرست 50 تایی خارج شد) و دانشگاه پیتزبورگ (از دسته ی 61 تا 70 به دسته ی 71 تا 80 سقوط کرد).

دانشگاه های پیشتاز آمریکایی، دانشگاه کارنجی ملون Carnegie Mellon (از 37 به 26) و دانشگاه نیویورک (از 34 به 29) هستند.

بعد از آمریکا، بریتانیا بیشترین نماینده را در فهرست صدتایی دارد (9 دانشگاه) اما عملکرد کلی آن ها رو به افول بوده است زیرا در سال های قبل 12 نماینده داشتند.

جهش استرالیا

چهار دانشگاه استرالیایی به یکباره برای اولین بار در سال 2013 وارد این فهرست شدند، از جمله دانشگاه موناش و دانشگاه نیو ساوث ولز.

آقای فیل بِیتی Phil Baty سردبیر رده بندی تایم می گوید: «از بسیاری جهات این نتایج نشان می دهد که تصویر استرالیا در ذهن کارشناسان و پژوهشگران به واقعیت نزدیک تر می شود. تا کنون استرالیا در رده بندی جهانی دانشگاه های معتبر (World Reputation Rankings) در مقایسه با رده بندی جهانی دانشگاه ها (Time World University Rankings) حضور کمتری داشت. اما اکنون شرایط تغییر کرده است. استرالیا از موقعیت ویژه ی جغرافیایی خود به نحو مطلوبی بهره برده است: همزمان با ارتباطات قوی و گسترده ای که با دانشگاه های غرب برقرار کرده است، با آموزش عالیِ رو به رشد آسیای شرقی نیز پیوندهایی دارد».

منبع: موسسه اعزام دانشجو به استراليا "مدت"

نظرات